Verwarming Tilburg

Bel: 085 500 1671 24/7 service: dus dag en nacht bereikbaar!


verwarming Tilburg
Verwarm uw woning in Tilburg met duurzame verwarming om te besparen op de energiekosten. Bovendien zijn duurzame verwarmingssystemen beter voor het milieu. Op deze pagina leest u meer over de installatie van een cv-ketel, de verschillende soorten ketels en het onderhoud van een ketel. Met onderhoud voorkomt u namelijk een onnodige reparatie. Daarnaast leest u meer over de gemiddelde prijzen.

Last van een storing? Bel dan direct naar 085 500 1671 voor de storingsdienst. U krijgt meteen een verwarmingsmonteur uit de omgeving van Tilburg aan de lijn. Indien nodig is de cv-ketelmonteur spoedig bij u ter plaatse voor een reparatie van de storing. Is er een onderhoudsbeurt nodig of wilt u de cv-ketel vervangen? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt dan een gratis en vrijblijvende offerte.

24/7 spoedservice

Zit u in de kou door een storing of defect in uw cv-ketel? Dat is natuurlijk erg vervelend. Door gebruik te maken van de storingsdienst is er snel een specialist bij u ter plaatsen voor een reparatie van de storing. Bel direct naar de storingsdienst op het nummer 085 500 1671 om contact te komen met een specialist. Deze storingsdienst is de gehele dag bereikbaar, 7 dagen per week. Of u nu om 2 uur ’s middags belt of om 11 uur ’s nachts in het weekend, u wordt zo snel mogelijk geholpen.Verwarmingsexpert gezocht?

Vul het offerteformulier en ontvang een scherpe offerte van een specialist uit uw regio.

24 uur per dag bereikbaar!

Spoedgeval? Dag en nacht bereikbaar, 7 dagen in de week.
Wel zo gemakkelijk!

Alleen ervaren monteurs!

Wij werken alleen samen met verwarmingsexperts met jarenlange ervaring in het vak.


Navigeer op deze pagina snel naar:


Soorten verwarming

Er bestaan verschillende soorten verwarming. Eén van de meest gekozen soorten verwarming in Tilburg is een centrale verwarming. Maar tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat er gekozen wordt voor de installatie van duurzame verwarming. Deze verwarming is beter voor het milieu en u bespaart op de energiekosten. Welke verwarming geschikt is voor uw woning is afhankelijk van het budget en een aantal bouwtechnische kenmerken van uw huis. Plaats bijvoorbeeld één van de volgende soorten:


Werkzaamheden verwarmingsmonteur

Een verwarmingsmonteur uit Tilburg zorgt voor een vakkundige installatie van uw cv-ketel, maar ook voor het installeren van een radiator, warmtepomp, zonneboiler of een ander verwarmings- en warmwater toestel. Daarnaast zorgt hij voor het onderhoud van deze systemen. Onderhoud is erg belangrijk voor de levensduur en de werking van de verwarming. Belangrijk dus dat u daar iemand voor inschakelt met vakkennis en ervaring. Tot slot behoort ook een reparatie van de verwarming tot de werkzaamheden van een monteur. Van het verhelpen van een storing, tot het repareren van een defect onderdeel. De belangrijkste werkzaamheden:

  • Onderhoud
  • Reparatie
  • Installatie
  • Advies


installatie verwarming Tilburg

Verwarming installatie Tilburg

Voordat een nieuwe cv-ketel wordt geïnstalleerd, verwijdert de verwarmingsmonteur de oude ketel. Vaak is het ook nodig om de kranen en het expansievat te vervangen. Daarna plaatst de cv-ketelmonteur de nieuwe ketel, sluit de kranen aan en het nieuwe expansievat. Hij zorgt voor de juiste instellingen tijdens de installatie, alleen dan behaalt u het hoogste mogelijk rendement. Daarnaast voert de installateur een veiligheidscheck uit. Bij systemen die gas verbruiken is een koolmonoxidemeting bijvoorbeeld verstandig om te controleren dat het gas volledig wordt verbrand. Daarnaast controleert de monteur altijd de afvoer van het rookgas.

Onderhoud verwarming

Het is belangrijk om de verwarming regelmatig van onderhoud te voorzien. Een verwarmingsbedrijf biedt daarom vaak een onderhoudscontract aan. Goed onderhoud zorgt ervoor dat uw verwarming langer meegaat en dat de ketel beter werkt. Een cv-ketel die niet periodiek wordt onderhouden verbruikt namelijk meer energie en kost dus meer. Met onderhoud bespaart u op de energiekosten doordat u een hoger rendement behaalt. Door regelmatig onderhoud te laten plegen door een verwarmingsmonteur voorkomt u bovendien een onnodige storing en andere defecten. Eventuele problemen worden tijdig geconstateerd en de monteur voert dan meteen een reparatie uit.

Reparatie van uw verwarming

Doet uw verwarming het niet meer? Schakel dan een monteur in voor een reparatie. Veelvoorkomende oorzaken van een storing hebben vaak te maken met de warmtewisselaar, een lekkage in één van de leidingen of het expansievat. De cv-ketelmonteur voert vakkundig een reparatie uit en vervangt eventueel enkele onderdelen van de verwarmingsinstallatie. Hij controleert eerst de foutmelding van de ketel en onderzoekt de oorzaak van het defect. Een reparatie is meestal binnen een paar uur gereed, zodat u weer gebruik kunt maken van de verwarming en warm water.


centrale verwarming Tilburg

Centrale verwarming

Eén van de meest gekozen verwarmingssystemen in Tilburg is een systeem met centrale verwarming. Bij deze verwarming wordt de warmte op één punt opgewekt. Daarna verspreid de verwarming het naar de warmtebronnen toe, zoals de warmwater kraan in de keuken en badkamer en de radiator. Dit verwarmingssysteem bestaat uit verschillende onderdelen. Het centrale punt is natuurlijk de cv-ketel. In de ketel wordt de warmte opgewekt door middel van aardgas. De radiator en thermostaat zijn de andere onderdelen van de verwarming. Voordelen van een centraal verwarmingssysteem is dat u profiteert van een hoog rendement en dat uw verwarming en warm water op één punt geregeld worden.

Welk type cv-ketel?

U heeft de keuze uit verschillende soorten cv-ketels. Een populair type cv-ketel is een combiketel, dit is een hoogrendementsketel. Met deze ketel verwarmt u zowel het water voor de radiator als het water voor de warmwaterkranen. Andere type ketels die u kunt plaatsen is een hybride cv-ketel, HRe-ketel of een VR-ketel.

Hybride cv-ketel

Een hybride cv-ketel is zeer energiezuinig, want het werkt samen met een warmtepomp. Een warmtepomp wekt op een duurzame en milieuvriendelijke manier warmte op, hiervoor gebruikt het warmte uit de lucht, aarde of uit water. Het voordeel van een hybride cv-ketel is dat de warmtepomp voor het grootste gedeelte zorgt voor de verwarming, maar dat de cv-ketel bijspringt wanneer er meer capaciteit nodig. Bijvoorbeeld bij koude dagen in de winter of wanneer er veel warm water nodig is op één moment.

HR-ketel

Een hoogrendementsketel, of HR-ketel, is een gesloten ketel. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van gas om water te verwarmen, een open systeem is dan niet mogelijk in verband met de veiligheid. Een HR-ketel behaalt een rendement van meer dan 100%, dit is ook de reden dat ze veel geplaatst worden in woningen in Tilburg. De ketel verwarmt koud retourwater met een warmtewisselaar en rookgas. De warmtedamp die ontstaat wordt ook weer gebruikt, daarom is het rendement hoger. Warmterecuparatie zorgt voor een lager energieverbruik en dus lagere energiekosten.

HR-ketel installeren

Waarom een HR-ketel laten installeren?


HRe-ketel

Een HRe-ketel zorgt niet alleen voor de verwarming in uw woning in Tilburg, maar wekt tegelijkertijd ook energie op. In de ketel wordt een heteluchtmotor ingebouwd. Deze wekt energie op zodra de verwarming aanslaat of wanneer u warm water gebruikt. Door de hoge investering is een HRe-ketel alleen geschikt voor huishoudens die minstens 1.600 m3 verbruiken per jaar. Alleen dan wekt u genoeg energie op, om de investering weer terug te verdienen.

VR-ketel

Een ander type is de VR-ketel, maar tegenwoordig wordt deze niet meer geplaatst. Een VR-ketel is een verbeterd rendement ketel, het is de voorloper van de HR-ketel. Volgens de ErP-richtlijn uit 2015 krijgt dit keteltype energielabel C en de nieuwste modellen moeten minstens een B energielabel hebben. VR-ketels voldoen dus niet meer aan huidige eisen op het gebied van energieverbruik. Heeft u nog een VR-model? Laat hem dan vervangen door een nieuwere variant en bespaar op de energiekosten.

Prijstabel cv-ketel

Soort ketel Kosten * Kosten (incl. installatie) *
HR-ketel €1.000,- tot €2.600,- €1.500 tot €3.500,-
HRe-ketel €10.000,- €10.000 tot €11.000,-
VR-ketel €900,- tot €1.500,- €1.400 tot €2.400,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn? Vraag dan vrijblijvend en gratis een offerte aan!

cv-ketel vervangen

Cv-ketel vervangen Tilburg?

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is ongeveer 12 tot 15 jaar. Na deze periode werken de cv-ketels niet meer goed en heeft u vaker te maken met een storing. De onderhoudskosten van oude ketels liggen ook hoger, omdat er vaker onderdelen vervangen moeten worden. Doordat een verouderde ketel minder goed werkt, het duurt bijvoorbeeld langer om uw woning in Tilburg te verwarmen en u verbruikt meer energie, is het verstandig om een verwarmingsketel op tijd te vervangen. Door een defect is het soms nodig om al eerder een nieuw model te plaatsen. Bijvoorbeeld als u te maken krijgt met hoge repareerkosten.


cv-ketel merken

Voor alle CV-ketel merken

Er zijn vele merken waaruit u een keuze moet maken bij het plaatsen van een nieuwe ketel. Door te kiezen voor een A-merk weet u zeker dat u een hoogwaardige kwaliteit krijgt. De ketels van A-merken gaan vaak langer mee en hebben minder vaak een storing. Kies bijvoorbeeld uit één van de volgende merken: Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant of ATAG.

Nefit

Eén van de bekendste Nederlandse producenten van cv-ketels en andere verwarmingssystemen is Nefit. De ketels en verwarmingssystemen van Nefit zijn zeer betrouwbaar en innovatief. Wist u dat dit merk de eerste was die een HR-ketel produceerde? De bekendste lijnen van dit Nederlandse merk zijn de Proline- en Trendline-series.

Remeha

Remeha levert efficiënte en duurzamere verwarmingssystemen. Ze staan onder andere bekend om hun zuinige en compacte cv-ketels. Remeha is één van de voorlopers op innovaties waarmee u bespaart op uw energiekosten en het beperken van de CO2-uitstoot. De verwarmingssystemen van dit systeem presteren zeer goed en zijn milieuvriendelijk.

Intergas

Met een ketel van Intergas behaalt u een uitstekend rendement, bovendien zijn ze zeer betrouwbaar. Kwaliteit is zeer belangrijk voor Intergas. Eén van de innovaties van dit merk is een warmtewisselaar die gebruik makt van gescheiden kopercircuits. Daarnaast gebruiken ze een speciaal soort pomp.Het warmteverlies is hierdoor nog lager.

Vaillant

Eén van de grootste fabrikanten voor verwarming is Vaillant. Dit merk staat bekend om hun constante kwaliteit, betrouwbaarheid en optimale werking. Ze maken gebruik van moderne technieken. De ecoTec-ketel, één van de bekendste modellen, heeft bijvoorbeeld zeer weinig opwarmtijd nodig, hierdoor heeft u altijd meteen beschikking over heet water.

ATAG

Een ander Nederlands bedrijf is ATAG. Zij leveren voornamelijk verwarmingssystemen op zonne-energie en cv-ketels. Een verwarming van dit merk is betrouwbaar, gaat lang mee en zijn zeer zuinig in verbruik. Met cv-ketels of een ander verwarmingssysteem van het merk bent u minder kwijt aan onderhoudskosten, want ze zijn zeer onderhoudsvriendelijk.


Bespaar op de energiekosten met een zuinige cv-ketel!

Bel 085 500 1671 en ontvang een vrijblijvende en scherp geprijsde offerte.

Bel: 085 500 1671


Duurzame verwarming

Een groot gedeelte van de energierekening bestaat uit de kosten die u maakt voor het verwarmen van de verwarming en het opwaren van tapwater. Met deze verwarming verlaagt u deze energiekosten. Hierbij wordt bijvoorbeeld een cv-ketel gecombineerd met een warmtepomp. Een pelletkachel of zonneboiler zijn ook geschikte methodes. U verbruikt met deze duurzame verwarmingstechnieken minder tot helemaal geen aardgas. Bovendien is dit ook beter voor het milieu, want u stoot minder schadelijke CO2 uit. De gasprijzen gaan de komende jaren flink stijgen, daarom is het belangrijk om nu al te beginnen met duurzame maatregelen.

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een verbrandingsoven en hiervoor gebruikt pellets. Dit zijn kleine geperste houtkorrels, ze worden gemaakt van schoon gemalen resthout. U kunt met een pelletkachel één ruimte verwarmen. Wanneer u meerdere ruimtes tegelijkertijd wilt verwarmen is het mogelijk om een pelletkachel-cv aan te sluiten. Hierbij worden meerdere radiatoren verwarmd door het verbranden van pellets. De pellets worden bewaard in een reservoir, deze moet u dus regelmatig aanvullen met een nieuwe voorraad. Overigens bestaan hier ook automatische systemen voor. Daarnaast is het noodzakelijk om rookgassen en fijnstoffen af te voeren met een ventilator.

Hoe werkt een warmtepomp?

Met een warmtepomp wordt er warmte uit de grond, de lucht of water gehaald, hierbij gaat het vaak over een combinatie van twee elementen. Met een warmtewisselaar wordt deze warmte omgezet in bruikbare energie. Met een warmtepomp heeft u vaak geen gas meer nodig, want de pomp werkt op elektriciteit. Een hybride warmtepompsysteem is zeer effectief, deze werkt samen met een cv-ketel. Is er extra vermogen of capaciteit nodig? Dan wordt de cv-ketel ingeschakeld. Schakel een verwarmingsmonteur in voor het installeren van de warmtepomp. Hij geeft u graag deskundig advies over het meest geschikte systeem voor uw woning in Tilburg.

zonneboiler in Tilburg

Wat doet een zonneboiler?

Zonneboilers bestaan uit drie onderdelen: een collector, voorraadvat en een naverwarmer. De zonnecollector bestaat uit een plaat die een vakman uit Tilburg op het dak plaatst. Het bestaat uit buizen met vloeistof die opgewarmd worden door de zon. Deze warmte wordt opgeslagen en gebruikt om het water in het voorraadvat te verwarmen. Soms verzamelt de collector te weinig warmte, bijvoorbeeld op een bewolkte dag. In dit geval wordt de naverwarmer ingeschakeld, zodat u nog genoeg warmte genereert.

Subsidie op duurzame verwarming?

In sommige gevallen is het mogelijk om een subsidie te ontvangen voor het plaatsen van duurzame verwarmingssystemen. De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor een zonneboiler geldt alleen wanneer het gebruikt wordt voor warm tapwater of voor ruimteverwarming. Het moet geïnstalleerd worden door een deskundige installateur. Op rvo.nl leest u meer over deze subsidie. Een ISDE is er ook voor warmtepompen. Eén van de voorwaarden is dat de warmtepomp onderdeel is van het verwarmingstoestel. Op de website van de Rijksdienst leest u hier meer over. Wilt u een pelletkachel plaatsen? Bekijk dan de voorwaarden en het proces van aanvragen van een ISDE kachel voor dit toestel op deze website.

Prijzen duurzame verwarming

Soort verwarming Kosten (incl. btw en installatie) * Opmerkingen
Pelletkachel €1.750,- tot 7.300,- Kosten afhankelijk of er een nieuw rookgaskanaal geplaatst moet worden.
Warmtepompen €5.000,- tot 25.000,- Kosten afhankelijk van type warmtepomp.
Zonneboiler €2.700,- tot 6.000,- Kosten afhankelijk van aantal personen in het huishouden.

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn? Vraag dan vrijblijvend en gratis een offerte aan!

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Een aantal factoren zijn van invloed op de totaalprijs voor het plaatsen van duurzame verwarming. Zo zijn het type verwarming en de benodigde capaciteit van invloed, maar ook de arbeidskosten. Er zijn vele soorten warmtepompen, tussen elk soort is een prijsverschil. Een grond-water warmtepomp is vaak duurder dan wanneer u een lucht-lucht pomp laat plaatsen. Een pelletkachel is vaak niet duur, maar wel als u een nieuw rookgaskanaal nodig heeft. De gemiddelde prijzen voor een zonneboiler zijn voornamelijk afhankelijk van de hoeveelheid warm water die u nodig denkt te hebben. Een hogere capaciteit levert meer en sneller warmte, maar dan heeft u te maken met hogere prijzen.

Op zoek naar een monteur voor duurzame verwarming?

Kies eenvoudig de beste cv-ketelmonteur uit Tilburg!


elektrische verwarming

Elektrische verwarming Tilburg

Voor de hoofdverwarming kunt u gebruik maken van elektrische verwarming. Het voordeel is dat u geen fossiele brandstoffen nodig heeft zoals aardgas en geen mazout gebruikt. Het kan ook gebruiken voor bijverwarming. Denk hierbij aan kleine elektrische keramische kachels of olieradiatoren. Doordat we steeds meer zonnepanelen laten plaatsen, wordt elektrische verwarming in Tilburg ook steeds populairder. U verbruikt wel meer elektriciteit door deze verwarming, maar met zonnepanelen waarbij de elektriciteit wordt opgeslagen compenseert u het hogere verbruik.

Elektrische kachel

Elektrische kachels zijn ideaal als bijverwarming. Als hoofdverwarming zijn ze minder geschikt, vanwege het hoge verbruik. Elektrische kachels worden gebruikt voor ruimtes die je kort wilt verwarmen of als extra verwarmingsmogelijkheid in de koude wintermaanden. Het levert namelijk zeer snel verwarming. Door voor een kachel met thermostaat te kiezen, is het zeer eenvoudig om de temperatuur te kiezen. Hiermee voorkom je dat de kachel altijd op volle energie draait.

Infrarood verwarming

Een andere mogelijkheid is infrarood verwarming. Een infrarood verwarmingssysteem verbruikt weinig energie en is zeer compact. Het gebruikt stralingswarmte om een ruimte te verwarmen. De infrarood warmtestralen stralen uit op de omgeving. Infrarood verwarming bestaat uit panelen. Het straalt gelijkmatig warmte uit en ze verbruiken minder energie dan elektrische kachels.

Elektrische Cv-ketel

Voor woningen die goed geïsoleerd zijn, is een elektrische cv-ketel zeer geschikt. Plaats ook zonnepanelen om elektriciteit op te wekken voor de cv-ketel, dan profiteert u optimaal. Een niet geïsoleerde woning vraagt te veel vermogen en een elektrische cv-ketel kan dit niet leveren. Het is alleen geschikt om uw woning in Tilburg te verwarmen, niet voor het verwarmen van tapwater. Hiervoor heeft u een aanvullende zonneboiler nodig.


Wilt u elektrische verwarming in uw woning in Tilburg?

Schakel een ervaren verwarmingsmonteur uit Tilburg in. Vraag een gratis offerte aan!

Bel: 085 500 1671


Voordelen inschakelen verwarmingsmonteur Tilburg

Het is verstandig om een verwarmingsmonteur uit de omgeving van Tilburg in te schakelen voor de installatie, het onderhoud en de reparatie. Weet u nog niet precies welk systeem u wilt laten plaatsen? De cv-ketelmonteur geeft u graag deskundig advies. De belangrijkste voordelen:

  • Krijg deskundig advies over de verwarmingssystemen voor de verwarming van uw woning in Tilburg.
  • De cv-ketel zorgt voor een vakkundige installatie.
  • Behaalt het hoogst mogelijk rendement door de juiste installatie.
  • Een reparatie is snel afgerond.

In uw provincie voeren wij onder andere klussen uit in:


verwarmingsmonteur uit Tilburg

Scherpe offerte van verwarmingsmonteur uit Tilburg!

Reparatie nodig? Bel naar 085 500 1671 en kom direct in contact met een ervaren verwarmingsmonteur van de storingsdienst. Een cv-ketelmonteur is snel bij u ter plaatse voor een reparatie van een vervelende storing of ander defect. Plaats een nieuwe cv-ketel wanneer uw ketel verouderd is of wanneer u een hoger rendement wilt behalen. U hoeft minder te stoken en bespaart zo op de energiekosten. Laat de installatie over aan een verwarmingsmonteur, zodat u zeker weet dat alles op de juiste manier is ingesteld. Wist u dat u met onderhoud de levensduur van uw ketel verlengd? Bovendien werkt de verwarmingsketel dan beter. Sluit daarom een onderhoudscontract af. Vraag voor installatie, onderhoud of reparatie een gratis offerte aan via het offerteformulier!