Verwarming Boxtel

Bel: 085 500 1671 24/7 service: dus dag en nacht bereikbaar!


verwarming Boxtel
Geen huis is compleet zonder verwarming. Zeker in de wintermaanden is een goede verwarmingsinstallatie van groot belang. Maar natuurlijk wilt u het liefst niet te veel energiekosten betalen. Met de installatie van een nieuwe verwarmingsketel bespaart u flink op de stookkosten.

Op deze pagina leest u wat een verwarmingsmonteur uit Boxtel voor u kan betekenen: een installatie, reparatie of het voeren van onderhoud. Ook leest u over de verschillende soorten ketels die waaruit u de keuze heeft, evenals alternatieve verwarmingsmethodes. Zo weet u zeker dat u iets kiest dat bij u past. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan via het offerteformulier of bel naar 085 500 1671 voor direct contact met een cv-ketel monteur uit uw regio!

24/7 spoedservice

Last van een storing? Maak dan gebruik van de storingsdienst. De storingsdienst is 24 uur per dag, 7 uren per week bereikbaar via 085 500 1671. Er komt dan zo snel mogelijk een verwarmingsmonteur uit Boxtel bij u langs om de storing te verhelpen met een snelle reparatie. Zo weet u zeker dat u nooit te lang zonder warmte in huis zit! Heeft het geen haast om de storing te laten repareren? Vraag dan een gratis offerte aan voor meer duidelijkheid over de prijzen.Verwarmingsexpert gezocht?

Vul het offerteformulier en ontvang een scherpe offerte van een specialist uit uw regio.

24 uur per dag bereikbaar!

Spoedgeval? Dag en nacht bereikbaar, 7 dagen in de week.
Wel zo gemakkelijk!

Alleen ervaren monteurs!

Wij werken alleen samen met verwarmingsexperts met jarenlange ervaring in het vak.


Navigeer op deze pagina snel naar:


Soorten verwarming

Er bestaan verschillende soorten verwarming. Eén van de meest gekozen soorten verwarming in Boxtel is een centrale verwarming. Maar tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat er gekozen wordt voor de installatie van duurzame verwarming. Deze verwarming is beter voor het milieu en u bespaart op de energiekosten. Welke verwarming geschikt is voor uw woning is afhankelijk van het budget en een aantal bouwtechnische kenmerken van uw huis. Plaats bijvoorbeeld één van de volgende soorten:


Werkzaamheden verwarmingsmonteur

De werkzaamheden van een verwarmingsmonteur uit Boxtel lopen flink uiteen. Allereerst kan een cv-ketel monteur u informeren en adviseren bij de aankoop van een nieuwe verwarmingsketel. Dankzij een professioneel advies weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Daarnaast is een verwarmingsmonteur uit Boxtel in te zetten voor de installatie van de centrale verwarming, het uitvoeren van een reparatie of onderhoud en kunt u zelfs een onderhoudscontract afsluiten. In Boxtel zijn dit de meest voorkomende werkzaamheden van een verwarmingsmonteur:

  • Het plaatsen en vervangen van gasketels.
  • Het aanleggen van een nieuwe rookgasafvoer.
  • Het uitvoeren van een reparatie of het oplossen van een storing.
  • De installatie van verwarming of het verplaatsen van een radiator.


installatie verwarming Boxtel

Verwarming installatie Boxtel

Bij het vervangen van uw centrale verwarming, laat u de installatie het beste over aan een ervaren vakman. Alleen dan weet u zeker dat uw gasketel zuinig maar vooral ook veilig werkt. Het vervangen van de installatie begint met het verwijderen van het oude model. Daarna plaatst de cv-ketel monteur de nieuwe gasketel, en sluit hij alle toe- en afvoeren aan. Vooral een goede rookgasafvoer is belangrijk. Voordat de vakman vertrekt geeft hij u een duidelijke uitleg zodat u weet wat u bij een storing moet doen.

Onderhoud verwarming

Goed onderhoud is bij de verwarming ontzettend belangrijk. Het onderhoud zorgt voor een behoud van het rendement, een hogere veiligheid en een langere levensduur. Onderhoud bestaat onder andere uit een uitgebreide inspectie van alle afvoeren en het bijvullen en ontluchten van de radiator. Laat u periodiek onderhoud plegen, dan verkleint u bovendien de kans op een storing. Sluit voor goed onderhoud daarom een onderhoudscontract af. Met een onderhoudscontract bent u bovendien verzekerd van een snelle reparatie bij een storing.

Reparatie van uw verwarming

Werkt de warmtewisselaar van uw cv niet meer? Of is de 3-weg-klep beschadigd geraakt? Bij deze en andere beschadigingen is een reparatie van de centrale verwarming noodzakelijk. Geeft de ketel een storing aan, dan kunt u deze in sommige gevallen zelf verhelpen. Online vindt u wat de code van de storing betekent en welke reparatie u moet uitvoeren. Als u er niet uitkomt of de storing is te complex, schakel dan zo snel mogelijk een storingsdienst in.


centrale verwarming Boxtel

Centrale verwarming

De afkorting cv komt u waarschijnlijk bekend voor. Cv staat voor centrale verwarming. De centrale verwarming is een verwarmingssysteem waarbij één installatie de warmte voor het hele huis regelt. De centrale verwarming bestaat uit drie belangrijke onderdelen. De cv regelt de warmte, de radiator geeft deze warmte af aan de verschillende kamers en met de thermostaat bepaalt u de temperatuur in huis. Centrale verwarming heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is het met de thermostaat gemakkelijk om één temperatuur voor het hele huis in te stellen en regelt de cv zowel warmte als warm water.

Welk type cv-ketel?

Wie zijn cv wil laten vervangen heeft de keuze uit een ruim aanbod aan modellen. Hoe weet u nu welk model de beste keuze is? U heeft onder andere de keuze tussen een solo- en combiketel. Een soloketel verzorgt alleen de verwarming in huis terwijl een combiketel ook verantwoordelijk is voor warm water. Daarnaast is het bij de aankoop van een nieuwe verwarmingsketel belangrijk rekening te houden met de comfort waarde (CW) en het vermogen. Omdat u niet elke dag een nieuwe cv koopt, is het altijd verstandig om een verwarmingsmonteur in te schakelen voor een persoonlijk en professioneel advies.

Hybride cv-ketel

Een hybride systeem houdt in dat u gebruik maakt van een ketel in combinatie met een warmtepomp. De pomp is sterk genoeg om het grootste deel van het jaar warmte op te wekken. Dit doet de pomp door warmte uit temperatuurwisselingen van de lucht en bodem te halen. In de wintermaanden is dit niet altijd voldoende om het hele huis in Boxtel te kunnen verwarmen. Als dat het geval is, dan slaat de gasketel aan die de rest van de benodigde warmte opwekt.

HR-ketel

Een hr-ketel is tegenwoordig de meest gebruikte cv in Boxtel. Hr staat voor hoogrendement: de ketel behaalt namelijk een rendement van boven de 100%. Dit komt doordat hr-ketels gebruik maken van de rookgassen die bij de verbranding vrijkomen. De waterdamp die hierbij vrijkomt zet de ketel om in warmte en geeft het terug aan het verwarmingssysteem. Hierdoor hoeft u minder gas te verbruiken en bespaart u op de energierekening. Heeft u op dit moment nog geen hr-ketel? Dan is de kans groot dat u 15% tot 20% op uw energie kunt besparen.

HR-ketel installeren

Waarom een HR-ketel laten installeren?


HRe-ketel

In de basis werkt een HRe-ketel hetzelfde als een standaard hr-ketel. Daarnaast wekt de HRe-ketel ook nog elektriciteit op! Hierdoor kunt u ook uw elektriciteitsrekening flink verminderen. Een HRe-ketel is als investering voornamelijk interessant als u meer dan 1.600 m³ energie verbruikt of als u in een slecht geïsoleerde woning woont. Alleen dan behaalt u voldoende rendement om op de energiekosten te besparen. Een huis met gemiddeld 1.900 m³ aan gasverbruik kan op jaarbasis zo’n 65% tot 75% op elektriciteit besparen.

VR-ketel

De vr-ketel is de voorloper op de hr-ketel van tegenwoordig. Vr bestaat voor verbeterd rendement en behaalt een rendement van ongeveer 85%. Dat is natuurlijk aanzienlijk minder dan een nieuwere hoogrendementsketel, dus als u op dit moment nog gebruik maakt van een vr-ketel dan is vervangen een goede keuze. Sinds september 2015 zijn vr-ketels ook niet meer verkrijgbaar. Sindsdien is namelijk vastgesteld dat elke ketel moet voldoen aan de Europees gestelde eisen. Een minimum energielabel B is verplicht en de vr-ketel heeft een energielabel C.

Prijstabel cv-ketel

Soort ketel Kosten * Kosten (incl. installatie) *
HR-ketel €1.000,- tot €2.600,- €1.500 tot €3.500,-
HRe-ketel €10.000,- €10.000 tot €11.000,-
VR-ketel €900,- tot €1.500,- €1.400 tot €2.400,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn? Vraag dan vrijblijvend en gratis een offerte aan!

cv-ketel vervangen in Boxtel

Cv-ketel vervangen Boxtel?

De gemiddelde levensduur van een verwarmingsketel van 12 jaar. Is uw ketel ouder dan 10 jaar, dan kunt u de verwarmingsmonteur vragen of vervangen een betere optie is dan een reparatie. Na deze 12 jaar stopt de ketel niet met werken, maar gaat het rendement wel snel achteruit. Dat houdt in dat u mogelijk veel te veel betaalt voor uw energierekening! Ook is de kans op een storing veel groter en kunt u regelmatig zonder verwarming komen te zitten. Het is natuurlijk ook mogelijk om de gasketel al eerder te vervangen. Bijvoorbeeld als u meer wilt besparen op uw gasrekening met de installatie van een uhr-ketel.


cv-ketel merken

Voor alle CV-ketel merken

Er zijn vele merken waaruit u een keuze moet maken bij het plaatsen van een nieuwe ketel. Door te kiezen voor een A-merk weet u zeker dat u een hoogwaardige kwaliteit krijgt. De ketels van A-merken gaan vaak langer mee en hebben minder vaak een storing. Kies bijvoorbeeld uit één van de volgende merken: Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant of ATAG.

Nefit

Op zoek naar een bekend en betrouwbaar merk? Kies voor een ketel van Nefit. Nefit is een bedrijf van Nederlandse bodem en is intussen één van de meest bekende merken op het gebied van verwarming. Nefit was tevens het eerste merk dat het Giveg hr-keurmerk kreeg. Tegenwoordig levert Nefit onder andere hr-ketels, zonneboilers en warmtepompen.

Remeha

Een ander van oorsprong Nederlandse organisatie is Remeha. Remeha levert warmtepompen, cv-ketels en boilers en streeft naar de productie van zuinige producten voor een beter milieu in de toekomst. Remeha is altijd bezig met de ontwikkeling van haar producten en op dit moment levert Remeha producten voor particulieren en bedrijven wereldwijd.

Intergas

Intergas is misschien wel één van de meest gekozen merken in Boxtel. Het is opgericht in 1939, al heeft Intergas niet altijd verwarmingsinstallaties geleverd. Van oudsher produceerde Intergas houten wastobben en sinds de ontdekking van aardgas in Groningen in de jaren ’60 levert het merk ook verwarmingsproducten.

Vaillant

Vaillant biedt verschillende producten aan om het comfort in huis te vergroten. Zowel voor het verwarmen en het verkoelen van uw woning in Boxtel bent bij u bij Vaillant aan het juiste adres. Vaillant biedt onder andere een ruim assortiment aan hoogrendementsketels, warmtepompen en zonneboilers aan.

ATAG

Het merk ATAG levert een hoop verschillende producten voor in en rond het huis. U bent bij ATAG ook aan het juiste adres voor verwarmingssystemen! ATAG levert tal van hoogrendementsketels. Uniek aan de ketels van ATAG is de RVS-warmtewisselaar, waardoor de ATAG ketels een nog hoger rendement behalen.


Cv-ketel aan vervanging toe?
Vind een verwarmingsmonteur uit Boxtel!

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan of bel naar 085 500 1671 voor direct contact.

Bel: 085 500 1671


Duurzame verwarming

Wie geïnteresseerd is in het milieu kan kiezen voor duurzame verwarming. Duurzame verwarming houdt in dat er zo weinig mogelijk gebruik wordt gemaakt van aardgas. U heeft hierbij de keuze uit verschillende installaties. Kies bijvoorbeeld voor een pelletkachel om uw woonkamer efficiënt te verwarmen of kies voor de installatie van een pelletkachel of zonneboiler. Hiermee beperkt u het gebruik van aardgas zoveel mogelijk. Zo draagt u natuurlijk bij aan een beter milieu. Daarnaast zorgt het voor een flinke besparing van uw stookkosten. De prijzen liggen relatief hoog, maar er zijn vaak subsidies beschikbaar. Zo krijgt u een deel van de investering weer terug.

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is geschikt om één of zelfs meerdere ruimtes efficiënt te verwarmen. Wilt u de woonkamer graag verwarmen met behulp van een pelletkachel, dan laat u deze in de woonkamer plaatsen. Wilt u meerdere ruimtes verwarmen, dan is een pellet-cv installatie een mogelijkheid. Deze is aangesloten op radiatoren verspreidt door het huis. Een pelletkachel brandt op pellets: kleine, ronde staafjes gemaakt van restafval. Het nadeel van een pelletkachel is dus dat u een droge opslagruimte nodig heeft.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint warmte uit de buitenlucht. De pomp haalt dit namelijk uit temperatuurverschillen uit de buitenlucht of grond en geeft dit door aan het verwarmingssysteem. De warmtepomp zelf werkt op energie, waardoor het stroomverbruik iets toeneemt. Daar staat tegenover dat het gasverbruik enorm daalt! Met een warmtepomp vermindert u de CO2-uitstoot met wel 50%! Veel mensen gebruiken zonnepanelen om zo de energie voor de warmtepomp op te wekken. Op die manier bespaart u nog meer op de energiekosten.

zonneboiler Boxtel

Wat doet een zonneboiler?

Een zonneboiler zet zonlicht om in warmte dat gebruikt wordt voor de verwarming van leidingwater. De zonneboiler bestaat uit drie belangrijke onderdelen: de zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een naverwarmer. Via de zonnecollectoren wordt het water in het voorraadvat opgewarmd. Het voorraadvat houdt uw leidingwater warm totdat u het gebruikt. Op dagen dat er niet voldoende zonlicht is om het water te verwarmen, schakelt de naverwarmer in. De naverwarmer is in veel gevallen de centrale verwarming, die het leidingwater opwarmt.

Subsidie op duurzame verwarming?

Wist u dat u op duurzame verwarming ook een subsidie kunt aanvragen? Voor duurzame investeringen bestaat de ISDE: de Investeringssubsidie Duurzame Energie. De hoogte van deze subsidie is afhankelijk van de investering die u doet. Voor een palletkachel en zonneboiler heeft u recht op een subsidie van minimaal €500,- en voor een warmtepomp ligt het bedrag tussen de €1.000,- en €1.250,-. Wilt u graag meer weten over deze subsidie? Lees op rvo.nl meer over de subsidie op warmtepompen. Wilt u meer informatie over de voorwaarden van subsidies bij een zonneboiler, kijk dan ook op rvo.nl. Op deze site vindt u tevens informatie over subsidie op pelletkachels.

Prijzen duurzame verwarming

Soort verwarming Kosten (incl. btw en installatie) * Opmerkingen
Pelletkachel €1.750,- tot 7.300,- Kosten afhankelijk of er een nieuw rookgaskanaal geplaatst moet worden.
Warmtepompen €5.000,- tot 25.000,- Kosten afhankelijk van type warmtepomp.
Zonneboiler €2.700,- tot 6.000,- Kosten afhankelijk van aantal personen in het huishouden.

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn? Vraag dan vrijblijvend en gratis een offerte aan!

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijzen van verschillende soorten duurzame verwarming zijn afhankelijk van een aantal factoren. Laat u bijvoorbeeld een pelletkachel plaatsen, dan zijn de prijzen afhankelijk van de voorzieningen die nodig zijn. Moet u een compleet rookgaskanaal plaatsen dan ligt de totaalprijs hoger dan wanneer deze al aanwezig is. Er zijn veel verschillende warmtepompen verkrijgbaar. Zo is een lucht-lucht-pomp relatief voordelig en een grondwater-pomp juist erg kostbaar. Voor een zonneboiler is het belangrijk om rekening te houden met het aantal personen in het huishouden. Hoe meer bewoners, des te meer water de zonneboiler moet verwarmen. Dit maakt de investering een stuk kostbaarder.

Goed voor het milieu én uw portemonnee!

Kies voor duurzame verwarming en bespaar op uw energie!


elektrische verwarming Boxtel

Elektrische verwarming Boxtel

Als u op zoek bent naar alternatieve manieren om uw woning in Boxtel te verwarmen, dan is elektrische verwarming zeker een optie. Elektrische verwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Het wordt bijvoorbeeld veel gebruikt voor bijverwarming in de badkamer, bijvoorbeeld, maar functioneert ook goed als hoofdverwarming door het hele huis. Elektrisch verwarmen gebeurt op verschillende manieren. U kunt onder andere een elektrische kachel plaatsen om één ruimte te verwarmen, zoals de zolder. Maar de installatie van een elektrische ketel is ook een optie! Hieronder leest u meer over de verschillende manieren waarop u uw woning elektrisch kunt verwarmen.

Elektrische kachel

Een elektrische kachel is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en afmetingen. Hierdoor is er altijd een elektrische kachel geschikt voor uw interieur. Houd er wel rekening mee dat een elektrische kachel veel stroom gebruikt. Een elektrische kachel wordt daarom ook voornamelijk als bijverwarming gebruikt. Doordat u de elektrische kachel de ruimte heel snel verwarmt hoeft deze niet de hele dag aan te staan.

Infrarood verwarming

Een populairdere optie, is infrarood verwarming. Infrarood is elektrische verwarming met behulp van stralingswarmte. Omdat u de warmte van infrarood direct voelt, hoeft u de ruimte pas te verwarmen op het moment dat u er bent. Zo bespaart u met infrarood energie! Infrarood verwarming werkt met mooie panelen die passen in elk interieur. Bang dat infrarood veel onderhoud vereist? Geen zorgen: het bevat geen bewegende delen of water. Onderhoud is daarom niet nodig.

Elektrische Cv-ketel

Een elektrische ketel is een alternatief voor verwarmen op gas. Dat is een aantrekkelijke optie, want de Nederlandse regering wil het gebruik van aardgas de komende jaren zoveel mogelijk voorkomen en beperken. Het is wel belangrijk om te weten dat elektrische verwarming een aantal nadelen heeft. Zo zijn de gebruikskosten een stuk hoger en moet u investeren in een goede isolatie. Een elektrische ketel levert bovendien geen warm water, hiervoor moet u nog een aparte boiler installeren.


Elektrische verwarming vermindert uw CO2 uitstoot!

Meer weten? Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan en bespaar op de installatiekosten!

Bel: 085 500 1671


Voordelen inschakelen verwarmingsmonteur Boxtel

Het inhuren van een cv-ketel monteur heeft belangrijke voordelen. Eén van de belangrijkste voordelen is dat u verzekerd bent van een veilige verwarmingsketel. Daarnaast is onderhoud in een mum van tijd uitgevoerd zodat u storingen in de toekomst voorkomt. Hieronder staat een overzicht van een aantal belangrijke voordelen:

  • U krijgt advies van een ervaren vakman en maakt zo een weloverwogen keuze.
  • U bent verzekerd van een zuinige én veilige installatie.
  • Een reparatie of onderhoud is in korte tijd uitgevoerd en voorkomt problemen in de toekomst.

In uw provincie voeren wij onder andere klussen uit in:


verwarmingsmonteur Boxtel

Scherpe offerte van verwarmingsmonteur uit Boxtel!

Heeft u last van een storing? Schakel dan snel de storingsdienst in voor een reparatie. Zo weet u zeker dat de verwarming in huis al snel weer optimaal werkt. Bel naar 085 500 1671 voor direct contact met een cv-ketel monteur uit de regio Boxtel. Hij staat al snel bij u op de stoep om uw ketel te repareren. Is uw ketel aan onderhoud toe of wilt u graag een onderhoudscontract afsluiten? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor het plaatsen of vervangen van een zonneboiler of warmtepomp? Vraag dan gemakkelijk een gratis en vrijblijvende offerte aan en ontvang informatie en prijzen over het onderhoud of andere werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren.