Verlaagde BTW-regeling

Nieuwe verwarming?

Bent u niet tevreden met de verwarming in uw woning? En bent u van plan deze te laten vervangen door een nieuw model? Dan heeft u het perfecte moment uitgekozen! De BTW kosten op arbeid in de bouw zijn namelijk sinds 1 maart 2013 verlaagt van 21% naar 6%! Deze regeling geldt tot 1 januari 2015, dus aarzel niet langer!

Tijdelijke 6% BTW regeling en de voorwaarden

Wat houdt deze regeling precies in? De regering heeft besloten om de BTW kosten in de bouw tijdelijk te verlagen van 21% naar 6% BTW. Dit hebben ze besloten om de woningmarkt op te krikken. Deze regeling duurt tot 1 januari 2015 en heeft alleen betrekking op arbeid en niet op materialen. Daarnaast geldt de verlaging alleen bij woningen met een levensbestaan van minimaal twee jaar en heeft het uitsluitend betrekking op renovatie- en onderhoudswerkzaamheden.

De installatie van een nieuwe verwarming en onderhoud van de installatie valt hier ook onder. Wanneer uw woning ouder is dan twee jaar en u toe bent aan een nieuw verwarmingssysteem raden wij u aan direct, gratis en vrijblijvend, diverse offertes aan te vragen en te profiteren van de tijdelijke BTW regeling. U moet echter wel rekening houden met de volgende voorwaarde:

  • Het moment van de afronding van de werkzaamheden is bepalend voor het BTW tarief. Valt het moment van afronding tussen 1 maart 2013 en januari maart 2015, dan geldt 6% BTW.
  • De verlaging geldt alleen voor arbeid en niet voor materialen; voor de aanschaf van de verwarming geldt dus gewoon de 21% BTW regeling, maar over het aantal arbeidsuren voor de installatie, maar ook voor onderhoud, betaalt u in deze periode slechts 6% BTW.

Installatie en onderhoud

Een verwarmingssysteem bestaat ui drie diverse onderdelen; een thermostaat, een verwarmingstoestel en een verspreidingssysteem. Door een nieuwe verwarming te installeren zorgt u ervoor dat alle ruimtes in uw woning optimaal zijn verwarmd en er een comfortabele sfeer hangt in huis. Om uw verwarminginstallatie volop te gebruiken is het belangrijk deze goed te laten onderhouden. Dit kunt u doen door bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Na het afsluiten van een onderhoudscontract komt er regelmatig een ervaren vakman u systeem controleren op gebreken. Op deze manier voorkomt u een eventuele reparatie.