Besparen op stookkosten

In tijden van economisch reces is het verstandig om te besparen op stookkosten. Goed voor uw portemonnee en het milieu. Wanneer u zich houdt aan de onderstaande tip dan kunt u snel €200,- – €300,- per jaar besparen, dat is snel verdiend!

Thermostaat lager

Overdag ben u vaak niet thuis en daarnaast komt er ’s middags meer warmte van buiten af dan ’s avonds en ’s ochtends. Aangezien u toch niet thuis bent, of het niet van belang is uw kachel aan te hebben kunt u de verwarming overdag net zo goed een graadje lager zetten. Op deze manier verbruikt uw verwarmingssysteem een stuk minder gas.

Verwarming uit

In veel huishoudens staat de verwarming open in ruimtes waar niemand zich bevindt. Draai de kranen van de radiatoren dicht, maar voorkom bevriezing. Wanneer het hard vriest, zet ze dan op 1.

Sluit deuren

Als u het koud heeft, gooit u de kachel aan. Dit betekend dan ook dat u meer gas gebruikt en uw energie kosten zullen stijgen. Een simpele manier om warmte vast te houden? Sluit uw deuren, wanneer u de woonkamer deur sluit zal de warme lucht niet kunnen ontsnappen. Geen reden om de kachel hoger te zetten!

Verwarming omlaag voor u gaat slapen

Aan het einde van de avond heeft u de woning lekker op temperatuur. Wanneer u de verwarming vast uitzet voordat u gaat slapen dan bespaart u veel gas. Zet de thermostaat een uur voordat u gaat slapen op 15 graden.

Langdurig afwezig

Wist u dat de meeste Cv-ketels een vakantiestand hebben? Als u voor langere tijd afwezig zult zijn kunt u hier gebruikt van maken, zo verbruikt u geen onnodig gas. Wanneer uw CV-ketel geen vakantiestand bevat? Kunt u de temperatuur simpelweg naar draaien naar +- 14-15 graden.

Voorkom tocht

Toch zorgt snel voor een onaangename temperatuur. U moet er dus voor zorgen dat het zo min mogelijk tocht, hoe doet u dit? Heel simpel! Door post uit de brieven bus te halen of tochtstrips aan te brengen op plekken waar u toch.