Verwarming Krommenie

Bel: 085 500 1669 24/7 service: dus dag en nacht bereikbaar!


verwarming Krommenie
De verwarming zorgt voor behaaglijke warme woning in Krommenie. Plaats bijvoorbeeld duurzame en milieuvriendelijke verwarming met een warmtepomp. Op deze pagina leest u meer over de installatie, onderhoud en reparatie van de verwarming. Wist u dat u door onderhoud aan de cv-ketel storingen en defecten voorkomt? We geven u daarnaast ook nog informatie over de gemiddelde prijzen.

Bel naar 085 500 1669 voor de storingsdienst bij een storing. U komt direct in contact met een verwarmingsmonteur bij u uit de regio Krommenie. Wilt u een onderhoudsbeurt inplannen, onderhoudscontract afsluiten of de cv-ketel door een monteur laten vervangen? Vul dan het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een scherp geprijsde gratis offerte.

24/7 spoedservice

Heeft uw cv-ketel een storing? Of doet de verwarming het niet goed meer? Met de storingsdienst is er snel een verwarmingsmonteur bij u in Krommenie aanwezig voor een reparatie aan uw verwarming.. Bel naar 085 500 1669 voor de storingsdienst. U krijgt dan meteen een specialist aan de lijn. De storingsdienst is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor een storing. Dus ook in het weekend of buiten kantoortijden!Verwarmingsexpert gezocht?

Vul het offerteformulier en ontvang een scherpe offerte van een specialist uit uw regio.

24 uur per dag bereikbaar!

Spoedgeval? Dag en nacht bereikbaar, 7 dagen in de week.
Wel zo gemakkelijk!

Alleen ervaren monteurs!

Wij werken alleen samen met verwarmingsexperts met jarenlange ervaring in het vak.


Navigeer op deze pagina snel naar:


Soorten verwarming

U heeft de keuze uit verschillende soorten verwarming. Welk type verwarming geschikt is voor uw woning in Krommenie is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het budget. Centrale verwarming is de meest traditionele vorm, maar er zijn ook meer duurzamere vormen of zelfs elektrische verwarming. Op deze pagina leest u meer over de volgende soorten verwarming:


Werkzaamheden verwarmingsmonteur

Eén van de belangrijkste werkzaamheden van een verwarmingsmonteur uit de regio Krommenie is het plaatsen en installeren van een verwarming installatie en het onderhouden van systemen. Hierbij installeren monteurs niet alleen cv-ketels, maar ook een radiator, warmtepompen, boilers en andere verwarmings- en warmwater toestellen. Naast deze werkzaamheden behoort een verwarming reparatie ook tot de werkzaamheden van een verwarmingsmonteur. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het verhelpen van een storing, maar ook het repareren van lekkages of problemen die geconstateerd zijn tijdens het onderhoud. De verwarmingsmonteur:

  • zorgt voor een gedegen installatie van verwarmingssystemen;
  • voert periodiek onderhoud uit;
  • zorgt voor een vakkundige reparatie van een storing of ander defect;
  • geeft u graag deskundig advies over de mogelijkheden.


installatie verwarming Krommenie

Verwarming installatie Krommenie

Voor de installatie van een nieuwe cv-ketel verwijdert de verwarmingsmonteur eerst de oude ketel. Daarna plaatst hij de ketel en vervangt hij de kranen en het expansievat. Het is belangrijk dat de ketel tijdens de installatie op de juiste manier afgesteld wordt, zodat u het hoogste rendement behaald. Naast de installatie voert de cv-ketelmonteur ook een veiligheidscheck uit. Bij installaties die gas verbruiken, zoals een combiketel, controleert hij of het gas volledig wordt verbrand met een koolmonoxidemeting. Ook eventuele rookgas moet op de juiste manier afgevoerd worden.

Onderhoud verwarming

De verwarming moet regelmatig onderhouden worden. Onderhoud verlengt namelijk de levensduur van de cv-ketel en zorgt ervoor dat de verwarming beter werkt. U behaalt met juist onderhoud een hoger rendement en bespaart dus op de energiekosten. Daarnaast voorkomt u onnodige storingen, want eventuele problemen worden tijdig geconstateerd en verholpen. Met een onderhoudscontract komt er periodiek een cv-ketelmonteur bij u langs voor onderhoud. Het toestel wordt technisch gecontroleerd door de cv-ketelmonteur en hij zorgt direct voor een reparatie wanneer dit nodig is.

Reparatie van uw verwarming

Wanneer uw verwarming het niet meer doet door een storing of defect onderdeel is het belangrijk om zo snel mogelijk een monteur in te schakelen voor een reparatie. U wilt natuurlijk snel weer gebruik kunnen maken van de verwarming en het warme water. De specialist onderzoekt eerst wat de oorzaak van de storing is. Veelvoorkomende oorzaken van een storing hebben te maken met het expansievat, de warmtewisselaar of door een lekkage in één van de leidingen. De cv-ketelmonteur zorgt voor een vakkundige reparatie van de storing of defect en vervangt eventueel onderdelen wanneer dit nodig is.


centrale verwarming Krommenie

Centrale verwarming

Centrale verwarming is één van de meest gekozen verwarmingssystemen in Krommenie. De warmte wordt op één punt opgewekt en daarna verspreid naar de warmtebronnen, zoals warmwater kranen en een radiator. Een centrale verwarming bestaat verschillende onderdelen. Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk de cv-ketel, dit is het punt waar de warmte wordt opgewekt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van aardgas. Andere onderdelen zijn de radiator en de thermostaat. Met centrale verwarming bepaalt u eenvoudig de temperatuur in uw huis. Andere voordelen van dit verwarmingssysteem is dat u profiteert van een hoog rendement en de verwarming en warm water op één punt wordt geregeld.

Welk type cv-ketel?

Er bestaan verschillende cv-ketels. De meest gekozen type in Krommenie is de combiketel, een hoogrendementsketel. Het voordeel van dit type is dat u de ketel zowel het verwarmen van de radiator verzorgd als het opwarmen van kraanwater. Andere soorten ketels zijn de hybride cv-ketel, HRe-ketel en VR-ketel.

Hybride cv-ketel

Een hybride cv-ketel werkt samen met een warmtepomp. Een pomp is een duurzame manier om warmte op te wekken. De pomp haalt warmte uit de lucht, aarde of uit water. Een hybride ketel is zeer energiezuinig en milieuvriendelijk. De pomp zorgt voor de verwarming, en eventueel ook het warme water. Pas wanneer er meer vermogen nodig is, bijvoorbeeld wanneer het erg koud is buiten of wanneer u veel warm water nodig heeft, springt de cv-ketel bij. Alleen op dat moment wordt er gas gebruikt.

HR-ketel

Een HR-ketel is een zeer populair type gesloten ketel. Een hoogrendementsketel behaalt namelijk een rendement van meer dan 100%. Door dit hoge rendement is dit type dus zeer energiezuinig. Een HR-ketel verwarmt koud retourwater met een warmtewisselaar en rookgassen. Er ontstaat warmtedamp en deze damp wordt gebruikt voor de warmte die nodig is voor het verwarmen van de leidingen of het water. De warmterecuperatie zorgt voor een lager energieverbruik dan wanneer de warmtedamp wordt afgevoerd, wat het geval is bij oudere ketels.

HR-ketel installeren

Waarom een HR-ketel laten installeren?


HRe-ketel

Een HRe-ketel is niet alleen uw woning in Krommenie verwarmt, maar tegelijkertijd ook energie opwekt. Dit type is voornamelijk geschikt voor huishoudens die veel kubieke gas per jaar gebruiken. Gebruikt u meer dan 1.600 m3 gas per jaar? Dan is dit type ketel geschikt voor u. De investering is namelijk hoog, maar met een hoog gasverbruik wekt u ook veel elektriciteit op waardoor u de investering weer terugverdiend. In de ketel zit een ingebouwde heteluchtmotor. Deze motor begint met het opwekken van energie zodra de verwarming aanslaat of wanneer er warm water wordt gebruikt.

VR-ketel

Een Vr-ketel, ook wel verbeterd rendement ketel, is een voorloper van de HR-ketel. Dit type wordt echter bijna niet meer geplaatst. Het energielabel volgens de ErP-richtlijn van 2015 is namelijk C en daarom voldoen ze niet meer aan de minimale eisen die er gesteld worden aan een cv-ketel. Een nieuwe cv-ketel moet nu minimaal een energielabel B hebben. Heeft u nog een gesloten VR-ketel? Laat hem dan vervangen door een nieuwer model. Verouderde ketels verbruiken vaak een stuk meer energie.

Prijstabel cv-ketel

Soort ketel Kosten * Kosten (incl. installatie) *
HR-ketel €1.000,- tot €2.600,- €1.500 tot €3.500,-
HRe-ketel €10.000,- €10.000 tot €11.000,-
VR-ketel €900,- tot €1.500,- €1.400 tot €2.400,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn? Vraag dan vrijblijvend en gratis een offerte aan!

cv-ketel vervangen Krommenie

Cv-ketel vervangen Krommenie?

De meeste cv-ketels hebben een levensduur van ongeveer 12 tot 15 jaar. Verouderde cv-ketels werken minder goed. Het duurt langer voordat uw woning behaaglijk warm is, of u moet lang wachten op het warme water voor de afwas. Met een nieuwer model behaalt u een hoger rendement en verbruikt u minder energie, dit merkt u aan uw lagere energiekosten. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat u al eerder uw ketel moet vervangen, bijvoorbeeld wanneer de prijzen voor een reparatie erg hoog zijn. Soms is het dan verstandiger om te kiezen voor een nieuwe ketel.


cv-ketel merken

Voor alle CV-ketel merken

U heeft de keuze uit verschillende merken cv-ketels. Met een A-merk ketel bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit, bovendien gaan deze ketels vaak langer mee. Lees op deze pagina meer over de verschillende merken.

Nefit

Nefit is een Nederlands bedrijf en produceert cv-ketels en andere verwarmingssystemen. Ze staan bekend om hun innovatieve producten, zo waren ze de eerste die de hr-ketel produceerden. De verwarmingssystemen voldoen aan de nieuwste energierichtlijnen. De Proline- en Trendline-series zijn het bekendste van Nefit. Hiermee bent u verzekerd van een uitstekende ketel.

Remeha

Remeha staat bekend om hun efficiënte en duurzame verwarmingssystemen. Ze hebben zeer zuinige en compacte cv-ketels. Remeha werkt daarnaast veel aan systemen waarmee u bespaart op de energiekosten en de CO2-uitstoot beperkt. Het merk loopt voor op innovatie oplossingen voor milieuvriendelijke verwarmingssystemen, waarbij de prestatie van het verwarmingssysteem natuurlijk ook erg belangrijk is.

Intergas

De ketels van Intergas behalen een uitstekend rendement en zijn zeer betrouwbaar. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Intergas. Een ketel van dit merk is compact en energiezuinig. U stookt niet onnodig veel met het hoge rendement. Ze gebruiken namelijk een speciaal soort pomp en innovatieve warmtewisselaar met gescheiden kopercircuits. Hierdoor wordt het warmteverlies tot een minimum beperkt.

Vaillant

Vaillant is één van de grootste fabrikanten in Europa. Kwaliteit, betrouwbaarheid en optimale werking, dat is belangrijk voor dit merk. Vaillant maakt gebruik van de nieuwste moderne technieken. Eén van de bekendste modellen is de ecoTec-ketel. Deze ketel zorgt ervoor dat u onmiddellijk heet water heeft, zonder dat er een lange opwarmtijd nodig is.

ATAG

Ook ATAG is een Nederlands bedrijf. ATAG levert verwarmingssystemen op zonne-energie en cv-ketels. Verwarming van dit merk is zeer betrouwbaar en zijn zeer zuinig. Bovendien zijn de systemen van ATAG onderhoudsvriendelijk, hierdoor heeft u minder kosten aan onderhoud in de loop der jaren.


Wilt u een energiezuinige cv-ketel laten plaatsen?

Bespaar op de energiekosten en vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Bel: 085 500 1669


Duurzame verwarming

Het grootste gedeelte van uw energierekening bestaat uit kosten voor de verwarming en het opwarmen van water. Door gebruik te maken van duurzamere verwarming verlaagt u deze kosten. Combineer een cv-ketel bijvoorbeeld met een (hybride) warmtepomp of sluit een pelletkachel aan. Een andere methode voor duurzamere verwarmingssystemen is door gebruik te maken van een zonneboiler. Met duurzamere verwarming verbruikt u minder tot helemaal geen aardgas. Dit is beter voor het milieu, want u stoot geen CO-2 uit en er is minder luchtvervuiling.

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een verbrandingsoven en werkt ongeveer op dezelfde manier als een houtkachel. De kachel gebruikt alleen geen houtblokken met pellets. Pellets zijn kleine geperste houtkorrels gemaakt van schoon gemalen resthout. Met een pelletkachel verwarmt u één ruimte en met een pelletkachel-cv is het mogelijk om meerdere radiatoren aan te sluiten. Het reservoir van een pelletkachel moet regelmatig aangevuld worden met nieuwe pellets, maar hiervoor zijn ook automatische systemen. Alle rookgassen en fijnstoffen die vrijkomen worden direct afgevoerd met een speciale ventilator.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt met een warmtewisselaar warmte uit de grond, de lucht of water, maastal gaat het om een combinatie uit twee van deze elementen. U verbruikt geen gas meer, maar elektriciteit. Men kiest vaak voor een hybride warmtepompsysteem. Dit systeem werkt samen met de cv-ketel. Wanneer er dan meer capaciteit nodig is dan de warmtepomp op dat moment kan realiseren, springt de ketel bij. Een verwarmingsmonteur adviseert u graag of de installatie van een warmtepomp mogelijk is, want niet elk huis is hier bouwtechnisch voor geschikt.

zonneboiler Krommenie

Wat doet een zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat uit drie onderdelen: een zonnecollector, voorraadvat e nnaverwarmer. Een zonnecollector is een plaat die op het dak geplaatst wordt. In de collector zitten buizen met vloeistof. De zon verwarmt de vloeistof en deze warmte wordt opgeslagen en gebruikt om het water in het voorraadvat te verwarmen. Wanneer het bewolkt is, wordt er soms te weinig water opgewarmd. De naverwarmer zorgt er in dit geval voor dat u toch nog warmte kunt genereren.

Subsidie op duurzame verwarming?

Om te besparen op de kosten voor het plaatsen van duurzame verwarming is het mogelijk om een subsidie aan te vragen. Om in aanmerking te komen voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor een zonneboiler moet het gebruikt worden voor het maken van warm tapwater of voor ruimteverwarming in combinatie met tapwater, daarnaast moet het geïnstalleerd worden door een deskundige installateur. Op rvo.nl leest u hier meer over. Ook voor het plaatsen van een warmtepomp is er een ISDE, hierbij moet de pomp onderdeel zijn van een verwarmingstoestel. Lees op de website van de Rijksdienst alles over de voordelen en de het aanvragen van de subsidie. Tot slot geldt de ISDE ook voor pelletkachels. Bekijk de voorwaarden op rvo.nl.

Prijzen duurzame verwarming

Soort verwarming Kosten (incl. btw en installatie) * Opmerkingen
Pelletkachel €1.750,- tot 7.300,- Kosten afhankelijk of er een nieuw rookgaskanaal geplaatst moet worden.
Warmtepompen €5.000,- tot 25.000,- Kosten afhankelijk van type warmtepomp.
Zonneboiler €2.700,- tot 6.000,- Kosten afhankelijk van aantal personen in het huishouden.

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn? Vraag dan vrijblijvend en gratis offerte aan!

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De totaalkosten voor het aanleggen van duurzamere verwarming worden door een aantal zaken beïnvloedt, denk hierbij aan het soort verwarming, de capaciteit die u nodig heeft en de arbeidskosten. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten warmtepompen. Een grond-water pomp is bijvoorbeeld duurder dan een lucht-lucht pomp. Een pelletkachel is goedkoper, maar wanneer er een nieuw rookgaskanaal aangelegd moet worden, moet u rekening houden met hogere prijzen. De prijzen voor een zonneboiler worden voornamelijk bepaald door hoeveel warm water u denkt nodig te hebben. Veel warm water vereist een hogere capaciteit en dus hogere totaalkosten.

Laat duurzame verwarming aanleggen door een monteur!

U bespaart op uw energie en draag bij aan een beter milieu.


elektrische verwarming Krommenie

Elektrische verwarming Krommenie

Elektrische verwarming kan gebruikt worden als hoofdverwarming, in dit geval verbruikt u helemaal geen fossiele brandstoffen zoals aardgas of mazout meer, of voor bijverwarming. Dit zijn bijvoorbeeld kleine keramische kachels of olieradiatoren. Door het gebruik van zonnepanelen wordt deze verwarming in Krommenie steeds populairder. Met elektrische verwarming is het mogelijk om een ruimte snel op te warmen. Het nadeel van verwarmingssystemen op elektriciteit is dat het verbruik hoger ligt, hierdoor verbruikt u meer elektriciteit. Met zonnepanelen waarbij de elektriciteit opgeslagen wordt, kunt u dit compenseren.

Elektrische kachel

Een elektrische kachel is niet geschikt als hoofdverwarming, want het verbruikt veel energie. Als bijverwarming is een elektrische kachel wel geschikt, bijvoorbeeld voor ruimtes die u kort wilt verwarmen of extra in de koude wintermaanden. Een elektrische kachel levert namelijk zeer snel warmte. Kies voor een elektrische kachel met thermostaat, zodat u zelf de temperatuur kunt instellen. Anders werkt de kachel altijd op vol vermogen en bent u meer kwijt aan energie.

Infrarood verwarming

Een andere verwarmingstechniek is infrarood verwarming. Dit systeem verbruikt weinig energie en is bovendien zeer compact. Het is een vorm van stralingswarmte. De omgeving wordt aangestraald door middel van infrarode warmtestralen. Het voordeel van infrarood is dat er gelijkmatig warmte wordt afgegeven, daarnaast verbruiken ze minder energie dan elektrische kachels.

Elektrische Cv-ketel

Een elektrische cv-ketel is geschikt voor woningen die goed geïsoleerd zijn, daarnaast is het verstandig om zonnepanelen te plaatsen om elektriciteit mee op te wekken voor de cv-ketel. Wanneer uw woning niet geïsoleerd is, levert de cv-ketel op elektriciteit niet genoeg capaciteit om uw woning in Krommenie goed te verwarmen. Voor het opwarmen van water heeft u een aanvullende zonneboiler nodig.


Elektrische verwarming in Krommenie laten aanleggen?

Vraag een gratis offerte met scherpe prijs aan!

Bel: 085 500 1669


Voordelen inschakelen verwarmingsmonteur Krommenie

Schakel een verwarmingsmonteur in voor de installatie, het onderhoud en de reparatie. Ook geeft de cv-ketelmonteur uit Krommenie u graag advies over de mogelijkheden, bijvoorbeeld welk type cv-ketel geschikt is voor uw woning of over het aanleggen van een duurzaam verwarmingssysteem. Profiteer ook van de volgende voordelen:

  • U krijgt deskundig advies over de mogelijkheden voor de verwarming van uw woning in Krommenie.
  • De cv-ketelmonteur zorgt voor een goede en veilige verwarming installatie.
  • U behaalt een hoger rendement doordat uw cv-ketel op de juiste manier wordt ingesteld.
  • De verwarmingsmonteur repareert uw cv-ketel snel en vakkundig.

In uw provincie voeren wij onder andere klussen uit in:


verwarmingsmonteur Krommenie

Scherpe offerte van verwarmingsmonteur uit Krommenie!

Bel naar 085 500 1669 om direct in contact te komen met een verwarmingsmonteur van de storingsdienst. De cv-ketel monteur is snel bij u ter plaatse voor een reparatie van een storing of ander defect. Is uw verwarming verouderd? Met een nieuwe cv-ketel bespaart u op de energiekosten, want nieuwere modellen hebben een veel hoger rendement. Schakel een installateur is voor de installatie. Voor het onderhoud is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Goed onderhoud voorkomt onnodige storingen en hoge reparatiekosten. Vul het offerteformulier in voor een gratis en vrijblijvende offerte met een scherpe prijs!