Verwarming Katwijk

Bel: 085 500 1670 24/7 service: dus dag en nacht bereikbaar!


verwarming Katwijk
In de wintermaanden valt het extra op hoe belangrijk goede verwarming is. Maar natuurlijk wil niemand teveel betalen voor de verwarming van zijn of haar woning in Katwijk. Met de installatie van een nieuwe gasketel behaalt u een hoger rendement, waardoor u minder gas verbruikt. Dit is goed voor uw portemonnee én het milieu!

Hier leest u meer over de mogelijkheden. U vindt meer informatie over verschillende cv-ketels en leest over alternatieve verwarmingsmethoden. Heeft u een storing? Maak dan gebruik van de storingsdienst. Bel naar 085 500 1670 voor direct contact met een cv-ketel monteur uit Katwijk of vraag een gratis en vrijblijvende offerte voor meer informatie over de prijzen.

24/7 spoedservice

Last van een storing aan uw gasketel of problemen met de verwarming? Een storing is, zeker in de wintermaanden, enorm vervelend. Maak gebruik van onze 24/7 spoedservice. Er komt dan zo snel mogelijk een cv-ketel monteur uit Katwijk langs voor een reparatie aan uw verwarmingsketel of radiator. Bel naar 085 500 1670 voor direct contact met een verwarmingsmonteur bij u in de buurt en u geniet zo snel mogelijk weer van verwarming in huis!Verwarmingsexpert gezocht?

Vul het offerteformulier en ontvang een scherpe offerte van een specialist uit uw regio.

24 uur per dag bereikbaar!

Spoedgeval? Dag en nacht bereikbaar, 7 dagen in de week.
Wel zo gemakkelijk!

Alleen ervaren monteurs!

Wij werken alleen samen met verwarmingsexperts met jarenlange ervaring in het vak.


Navigeer op deze pagina snel naar:


Soorten verwarming

Er bestaan verschillende soorten verwarming. Eén van de meest gekozen soorten verwarming in Katwijk is een centrale verwarming. Maar tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat er gekozen wordt voor de installatie van duurzame verwarming. Deze verwarming is beter voor het milieu en u bespaart op de energiekosten. Welke verwarming geschikt is voor uw woning is afhankelijk van het budget en een aantal bouwtechnische kenmerken van uw huis. Plaats bijvoorbeeld één van de volgende soorten:


Werkzaamheden verwarmingsmonteur

Een verwarmingsmonteur is in te zetten voor verschillende werkzaamheden rondom uw verwarming in huis. Zo kunt u een cv-ketel monteur inschakelen voor de installatie van uw verwarmingsketel en voor het oplossen van een storing. Een verwarmingsmonteur helpt u natuurlijk ook als u de radiator in huis wilt vervangen of als u elektrische verwarming in de slaapkamer wilt installeren. Daarnaast kunt u altijd op een verwarmingsmonteur rekening voor professioneel advies met betrekking tot de aanschaf van een nieuwe combiketel, warmtepomp of zonneboiler. Het vervangen van de verwarming is niet iets dat u regelmatig doet, dus dan is het fijn om een persoonlijk advies te krijgen.


installatie verwarming

Verwarming installatie Katwijk

De installatie van een nieuwe verwarmingsketel bestaat uit drie verschillende stappen. Allereerst demonteert de verwarmingsmonteur de oude ketel en plaatst hij de nieuwe. De tweede stap is het aansluiten van alle toe- en afvoeren. Het is belangrijk dat de rookgasafvoer goed is aangesloten, dus de cv-ketel monteur neemt hier uitgebreid de tijd voor. Tot slot stelt hij de installatie af en geeft hij u een duidelijke instructie van de werking van de verwarming.

Onderhoud verwarming

Het onderhoud aan uw verwarming is enorm belangrijk om het goede rendement te behouden. Bij achterstallig onderhoud aan de gasketel, merkt u na verloop van tijd dat u meer moet stoken voor dezelfde comfortabele binnentemperatuur. U kunt een verwarmingsmonteur inhuren voor eenmalig onderhoud, maar voordeliger is vaak het afsluiten van een onderhoudscontract . Met een onderhoudscontract komt er structureel iemand langs voor het onderhoud aan uw verwarming. De installateur waarmee u het onderhoudscontract afsluit neemt contact met u op als het tijd is voor een onderhoud. Zo hoeft u hier niet aan te denken. Een onderhoudscontract zorgt dus ook voor een groot gemak.

Reparatie van uw verwarming

Een reparatie aan de verwarmingsinstallatie komt geregeld voor. Misschien geeft de installatie een storing en weet u niet wat u hiermee moet, of wellicht is het expansievat kapotgegaan. Een verwarmingsmonteur heeft in het geval van een storing in korte tijd een reparatie voor u uitgevoerd. Een aantal voorkomende reparaties zijn het vervangen van de 3-weg-klep, het repareren van het expansievat en het ontluchten of bijvullen van de verwarming. Hoeveel een reparatie kost is afhankelijk van de leeftijd van de installatie en natuurlijk het arbeidsloon van de cv-ketel monteur. Als u een onderhoudscontract heeft afgesloten dan bent u vaak snel verzekerd van een goede reparatie.


centrale verwarming Katwijk

Centrale verwarming

De centrale verwarming is een verwarmingssysteem die vaak verantwoordelijk is voor de verwarming van uw complete woning in Katwijk. De cv, wat vaak afgekort wordt tot cv, werkt in veel huizen in Katwijk samen met de radiator. Via een buizenstelsel stroomt er warm water door de radiator. Een cv heeft drie belangrijke voordelen. Allereerst is het met de thermostaat heel gemakkelijk om de temperatuur in te stellen. Daarnaast profiteert u hiermee van een hoog rendement, waardoor de energiekosten zo laag mogelijk zijn. Tot slot zorgt de cv voor zowel de verwarming als warm water in huis.

Welk type cv-ketel?

Wilt u de cv vervangen? Bij het vervangen van de ketel heeft u de keuze uit een hoop verschillende modellen. De combiketel is het meest voorkomende soort ketel in Katwijk, maar u kunt ook kiezen voor een soloketel in combinatie met een geiser. Daarnaast zijn er nog andere modellen, elk met hun eigen voordelen en eigenschappen. Hieronder leest u meer over onder andere de hr-, HRe en de hybride cv.

Hybride cv-ketel

Op zoek naar een energiezuinige verwarmingsinstallatie? Kies dan voor een hybride cv. Een hybride installatie werkt samen met een warmtepomp. De pomp zorgt het grootste gedeelte van het jaar voor de verwarming. Door temperatuurverschillen in de lucht en bodem wint de pomp warmte en geeft dit af aan het verwarmingssysteem. Alleen op extreem koude dagen wint deze niet voldoende warmte voor de verwarming van uw hele huis in Katwijk, waardoor dan de cv aanslaat. Hierdoor daalt uw energierekening enorm!

HR-ketel

Een hr-ketel is een standaard combiketel met een hoog rendement. Hr-ketels zijn een stuk zuiniger dan hun voorgangers. Dat komt voornamelijk omdat de hoogrendementsketel gebruik maakt van de waterdamp uit de rookgassen voor de verwarming van uw woning. Deze gaan bij een oudere vr-ketel gewoon verloren. Het is met een hoogrendementsketel dus mogelijk om een rendement van boven de 100% te halen! Sinds de afschaffing van de vr-ketel is de hr-ketel dan ook de meest voorkomende centrale verwarming in Katwijk.

HR-ketel installeren

Waarom een HR-ketel laten installeren?


HRe-ketel

Voor inwoners van Katwijk die jaarlijks meer dan 1.600 m³ aan gas verbruiken of voor wie een hele slechte woningisolatie heeft, is een HRe-ketel een goede oplossing. De HRe-ketel is namelijk net zo energiezuinig als de standaard hoogrendementsketel, maar wekt daarnaast ook elektriciteit op. Bij de verbranding van gas komen rookgassen bij, en de HRe-ketel gebruikt deze gassen voor het opwekken van stroom. Bij een gemiddelde woning betekent dit een besparing tot wel 75% op de elektriciteitsrekening! Helaas is de HRe-ketel duur in aanschaf en daardoor is het met name geschikt voor grote monumentale panden.

VR-ketel

De vr-ketel ketel is een oudere verwarmingsinstallatie. Deze verbruikt gas voor de verwarming van uw huis. De rookgassen die hierbij vrijkomen worden via de rookgasafvoer naar buiten afgevoerd. Sinds september 2015 is de vr-ketel afgeschaft. Dat houdt in dat vr-ketels niet langer verkrijgbaar zijn. Per 26 september 2015 is het energielabel voor gasketels verplicht en moet elke gasketel voldoen aan strenge eisen. Een nieuwe verwarmingsinstallatie moet minimaal energielabel B hebben en de vr-ketel heeft een energielabel C.

Prijstabel cv-ketel

Soort ketel Kosten * Kosten (incl. installatie) *
HR-ketel €1.000,- tot €2.600,- €1.500 tot €3.500,-
HRe-ketel €10.000,- €10.000 tot €11.000,-
VR-ketel €900,- tot €1.500,- €1.400 tot €2.400,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn? Vraag dan vrijblijvend en gratis een offerte aan!

cv-ketel vervangen in Katwijk

Cv-ketel vervangen Katwijk?

Gemiddeld genomen gaat een cv ongeveer 12 jaar mee. Na deze 12 jaar werkt de verwarmingsinstallatie nog prima, maar vermindert het rendement zodanig vlug dat vervangen op lange termijn de voordeligste optie is. Natuurlijk is het ook mogelijk om al binnen deze 12 jaar te besluiten een nieuwe verwarmingsketel te installeren. Bijvoorbeeld als u een hr-ketel wilt vervangen met een uhr-ketel. Of als u graag een hybride warmtepomp of zonneboiler wilt laten plaatsen om zo uw energierekening verder te verlagen. Mogelijk laat u vloerverwarming installeren en wilt u graag de centrale verwarming vervangen zodat die hier goed mee samenwerkt. Als u twijfelt over de aanschaf van een nieuwe installatie, vraag dan advies aan een cv-ketel monteur.


cv-ketel merken

Voor alle CV-ketel merken

Er zijn vele merken waaruit u een keuze moet maken bij het plaatsen van een nieuwe ketel. Door te kiezen voor een A-merk weet u zeker dat u een hoogwaardige kwaliteit krijgt. De ketels van A-merken gaan vaak langer mee en hebben minder vaak een storing. Kies bijvoorbeeld uit één van de volgende merken: Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant of ATAG.

Nefit

Nefit is al jarenlang één van de meest bekende merken op het gebied van centrale verwarming. Het is Nederlandse organisatie en in 1981 was Nefit het eerste bedrijf dat het Giveg hr-keurmerk in ontvangst mocht nemen. Het bedrijf levert verschillende hr-ketels, warmtepompen en zonneboilers. Daarmee streeft Nefit naar een beter milieu.

Remeha

Veel verwarmingsinstallateurs uit Katwijk werken met het merk Remeha. Remeha is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat producten levert voor landen overal ter wereld. Remeha is continu bezig met de ontwikkeling van haar producten om op die manier zo weinig mogelijk gas te verbruiken. U bent bij Remeha aan het juiste adres voor onder andere warmtepompen, cv-ketels en boilers.

Intergas

Intergas is opgericht in 1939 en was destijds gespecialiseerd in de productie van houten wastobben. In de jaren die volgden is Intergas al snel uitgegroeid tot een grote organisatie en sinds de jaren ’60 levert het ook verwarmingsproducten. In de jaren ’90 heeft Intergas bijgedragen aan de ontwikkeling van hoogrendementsketels.

Vaillant

Vaillant biedt verschillende energiezuinige en schone producten aan voor de verwarming en koeling van het huis. Zo bent u bij Vaillant onder andere aan het juiste adres voor een hr-ketels, zonneboilers en warmtepompen. Vaillant heeft zich de afgelopen jaren bewezen op de verwarmingsmarkt en is intussen één van de meest bekende merken.

ATAG

ATAG ketels komen al jarenlang als beste getest uit de testen van de consumentenbond. De verwarmingsketels van ATAG staan bekend om de unieke RVS-warmtewisselaar waarmee een hoog rendement behaalt wordt. De gasketels van ATAG zijn zowel geschikt voor de verkoop als voor de verhuur. Zo kunt u tegen een laag bedrag per maand toch profiteren van de hoge kwaliteit van ATAG-ketels.


Bespaar op de energiekosten met een zuinige cv-ketel!

Bel 085 500 1670 en ontvang een vrijblijvende en scherp geprijsde offerte.

Bel: 085 500 1670


Duurzame verwarming

Voor wie zo duurzaam mogelijk leeft zijn er, naast aardgas, ook nog andere manieren om hun huis in Katwijk te verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van een pelletkachel. Daarnaast is het gebruik van een warmtepomp en zonneboiler ook uitstekend te combineren met een centrale verwarming. De aankoop van dergelijke duurzame verwarmingsinstallaties is relatief prijzig, maar hiermee bespaart u een hoop aardgas. Dat is natuurlijk goed voor uw eigen portemonnee, maar ook zeker voor het milieu. Vaak is het gelukkig mogelijk om een subsidie aan te vragen voor verschillende soorten duurzame verwarming, om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is vergelijkbaar met een houtkachel, alleen verbrand deze pellets. Pelletkachels worden vaak ingezet voor het verwarmen van één specifieke ruimte, zoals de woonkamer of keuken. Het voordeel van de pelletkachel is dat deze voordelig in aanschaf is en dat u geen aardgas nodig heeft. Bovendien is de pelletkachel erg geschikt voor het verwarmen van ongeïsoleerde huizen in Katwijk. Het nadeel is dat u een grote en droge opslagruimte nodig heeft en dat er bij de verbranding een fijnstof vrijkomt.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wordt in Katwijk steeds vaker geplaatst. Een warmtepomp haalt warmte uit temperatuurverschillen in de lucht en bodem. Er zijn verschillende soorten warmtepompen verkrijgbaar: grond-water, water-water, lucht-lucht, en lucht-water warmtepompen. Een hybride warmtepomp is ook een optie. Deze werkt slim samen met een gasketel om het rendement zoveel mogelijk te verhogen. De prijzen van warmtepompen is relatief hoog, maar gelukkig is hier vaak een subsidie voor beschikbaar.

zonneboiler in Katwijk

Wat doet een zonneboiler?

Een zonneboiler maakt gebruik van zonne-energie om het water in huis te verwarmen. Op het dak plaatst u zonnecollectoren. De energie die deze oplevert wordt omgezet in het verwarmen van water. In een gemiddelde gezinswoning bestaande uit vier personen, bespaart tot ongeveer 180 m³ gas per jaar. Dat komt neer op een jaarlijkse besparing van gemiddeld €120,-. Zonneboilers hebben maar weinig onderhoud nodig, maar ze kennen wel relatief hoge prijzen.

Subsidie op duurzame verwarming?

In 2018 krijgt u via de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) een subsidie voor het plaatsen van verschillende duurzame verwarmingsinstallaties. Op rvo .nl leest u meer over de subsidie voor de installatie van warmtepompen. Ook voor informatie over subsidie voor zonneboilers kunt u terecht op rvo.nl. Geïnteresseerd in een pelletkachel? Lees dan ook verder op rvo.nl. Hier vindt u onder andere meer over de voorwaarden gebonden aan deze subsidie en leest u welke bedragen u terug kunt krijgen. Voor de installatie van een pelletkachel bedraagt de subsidie bijvoorbeeld €50,- per kW vermogen, met een minimumbedrag van €500,-. De subsidie voor warmtepompen en zonneboilers is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestaties.

Prijzen duurzame verwarming

Soort verwarming Kosten (incl. btw en installatie) * Opmerkingen
Pelletkachel €1.750,- tot 7.300,- Kosten afhankelijk of er een nieuw rookgaskanaal geplaatst moet worden.
Warmtepompen €5.000,- tot 25.000,- Kosten afhankelijk van type warmtepomp.
Zonneboiler €2.700,- tot 6.000,- Kosten afhankelijk van aantal personen in het huishouden.

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn? Vraag dan vrijblijvend en gratis een offerte aan!

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijzen voor deze duurzame soorten verwarming zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo speelt onder andere het aantal personen in het huis een belangrijke rol. Hoe meer bewoners, des te groter de zonneboiler die u nodig heeft om voldoende water te verwarmen. Wilt u een pelletkachel laten installeren, dan zijn de prijzen onder ander afhankelijk van het soort pelletkachel. Kiest u er één die alleen uw woonkamer verwarmt of wilt u via een pellet-cv ook andere kamers kunnen verwarmen? Als er ook nog een nieuw rookgaskanaal geplaatst moet worden lopen de prijzen verder op.

Duurzame verwarming: goed voor uw portemonnee én het milieu!

Draag bij aan een beter milieu en bespaar op uw energie!


elektrische verwarming Katwijk

Elektrische verwarming Katwijk

Bent u op zoek naar alternatieven voor verwarming op gas? In Katwijk wordt ook steeds vaker gekozen voor elektrische verwarming. Elektrische verwarming wordt in Katwijk zowel gebruikt als hoofdverwarming als bijverwarming. Elektrische verwarming heeft een aantal voordelen: een elektrische kachel of infrarood verwarming verwarmt uw huis snel en efficiënt. Doordat u geen gas verbruikt is het bovendien een milieuvriendelijke keuze. Het is ook nog eens veiliger, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van gasleidingen. Tot slot vereist het maar weinig onderhoud, zijn de prijzen van een reparatie relatief laag en ook de installatiekosten liggen een stuk lager dan de installatie van een gasketel.

Elektrische kachel

Een elektrische kachel is bij uitstek geschikt voor bijverwarming. Bijvoorbeeld als u geen radiator op zolder heeft en deze wel wilt gebruiken als leefruimte. Een elektrische kachel is iets duurder in gebruik dan een radiator op gas, maar het warmt de kamer ook een stuk sneller op. Een elektrische kachel is verkrijgbaar in diverse afmetingen. Zo kiest u gemakkelijk een elektrische kachel die bij uw interieur past.

Infrarood verwarming

Verwarmen met infrarood is snel en goedkoop. Net als bij een elektrische kachel, wordt de warmte bij infrarood verwarming opgewekt met elektriciteit. Hierdoor is infrarood net zo snel en effectief als kachels op elektriciteit. Infrarood is bovendien erg geschikt voor mensen met allergieën. De lucht is namelijk een stuk droger en er vindt maar weinig stofverplaatsing plaats. Infrarood verwarming heeft een hele langs levensduur en vereist nauwelijks onderhoud.

Elektrische Cv-ketel

Naast kachels op elektriciteit en infrarood is het ook een optie een elektrische cv aan te sluiten. Maar is dit ook een geschikt alternatief voor gasketels? Een cv op elektriciteit is vooral aantrekkelijk wanneer uw huis in Katwijk goed geïsoleerd is en uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Deze ketel verwarmt namelijk geen water en hiervoor moet u een extra zonneboiler laten plaatsen.


Meer weten over elektrische verwarming in huis?

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan of bel naar 085 500 1670 voor direct contact!

Bel: 085 500 1670


Voordelen inschakelen verwarmingsmonteur Katwijk

Het inschakelen van een verwarmingsmonteur voor het plaatsen, het onderhoud of een reparatie aan uw centrale verwarming heeft veel voordelen. Zo bent u verzekerd van de vakmanschap en weet u zeker dat het onderhoud of de reparatie goed uitgevoerd wordt. Alleen dan profiteert u van een zo’n hoog mogelijk rendement! Hieronder staan de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een cv-ketel monteur:

  • U profiteert van vakmanschap en bent verzekerd van een hoog rendement.
  • De reparatie of het onderhoud wordt snel en efficiënt uitgevoerd.
  • U weet zeker dat uw installatie veilig werkt.
  • U hoeft zelf geen materialen voor het onderhoud of een reparatie aan te schaffen.

In uw provincie voeren wij onder andere klussen uit in:


verwarmingsmonteur Katwijk

Scherpe offerte van verwarmingsmonteur uit Katwijk!

Op zoek naar cv-ketel monteur voor reparatie, onderhoud of het vervangen van uw gasketel? Vraag dan snel een gratis en vrijblijvende offerte aan van een installateur uit de regio Katwijk. Alleen als het onderhoud wordt uitgevoerd door een ervaren monteur weet u zeker dat uw gasketel goed en veilig werkt en een zo’n hoog mogelijk rendement behaalt. Last van een storing? Maak bij een storing gebruik van de storingsdienst. Deze storingsdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Bel naar 085 500 1670 en u heeft direct contact met een cv-ketel monteur bij u in de buurt.